box2_09.jpg
box1_05.jpg
CO mérés
A szén-monoxid forrásai
 
A szén-monoxid keletkezése a hagyományos fűtőanyag, mint a gáz, szén, fa stb. elégéséből származik. A probléma akkor jelentkezik, amikor a fűtőberendezések elromlanak, vagy a gáz útja elakad. A szellőzőjáratok eltömődhetnek, (például madárfészek, leesett tégla, stb.) akadhatnak olyan problémák, amiket számon kérnek a szakembertől, pedig ő pontosan, korrekten szerelte fel a berendezést. Ezeket a berendezéseket évente ellenőriztetni kell egy szakemberrel, így lecsökken a CO-mérgezés veszélye, de nem zárja ki, hogy az ellenőrzések közt nem történhet baj.
............................................................................................................................................................................
 
A veszélyek
 
A szén-monoxid mérgezés veszélyei már ismertek a hőtechnikai iparban, de manapság a köztudatban is egyre többen felfedezték a veszélyeket. A társadalom egyre több tagja szeretné magát biztonságban érezni otthonában.
A világban minden évben, sok ember szenved szén-monoxid mérgezést, vagy esik áldozatául a szén-monoxid mérgezésnek a saját otthonában. A statisztikák szerint nem mutatható jelentős csökkenés az áldozatok számában.
A fő probléma az , hogy az emberek nem tudják milyen végzetes következménnyel járhat. Évente sajnos több ember hal meg Magyarországon CO mérgezésben, a szakértők szerint viszont azok száma sokkal magasabb, akik ugyancsak ki vannak téve a halálos gáznak, de nincs tudomásuk a veszélyről.
A másik probléma, hogy a CO-mérgezést nagyon nehéz diagnosztizálni, mivel a tünetek hasonlóak az influenzához (fejfájás, szédülés, hányinger, stb.). A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz ezért lehetséges, hogy az orvos nem is feltételezi, hogy a betegség a szén-monoxid miatt van.
 
............................................................................................................................................................................
 
A mérőműszer
 
Méréseinket a TESTO 330-2 LL mérőműszerrel végezzük, a mérést a helyszínen - természetesen - dokumentáljuk és átadjuk a Megrendelőnek.
 
................................................................................................................................................................................
 
 
 
Cégünk nem foglalkozik értékesítéssel, nem képvisel semmilyen terméket, gyártót vagy nagykeresekedőt ! Így Ön biztos lehet benne, hogy munkánk nem valamilyen termék értékesítését hivatott alátámasztani, hanem valóban független, pártatlan, magas színvonalú szakmai tanácsadás, illetve felülvizsgálat !
right1_03.jpg
 
Energiamegtakarítás
megujulu_03.jpg
Megújuló energiák
terv_immo_uj_a_06.jpg
Pályázatok